Motion og fællesskab til veteraner på is

Motion og fællesskab til veteraner på is ”Vojens Patriots” er Vojens Ishockey Klubs nye veteranhold, hvor alle på holdet har været udsendt af Danmark. Med en donation fra TrygFonden på 99.000 kr. kan klubben nu indkøbe ishockeyudstyr til udlån. Håbet er dermed at kunne få endnu flere veteraner til at prøve kræfter med ishockeysporten og samtidig blive en del af et sjovt og stærkt fællesskab. Den officielle overrækkelse af donationen fra TrygFonden finder sted, når SønderjyskE tørner sammen med Aalborg Pirates i Frøs Arena fredag den 27. december kl. 19.30. Veteranholdet i Vojens Ishockey Klub vil gerne have endnu flere holdkammerater, og derfor skal det være nemt at blive en del af holdet. Med donationen fra TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark kan klubben indkøbe tøj, hjelme og andet udstyr, som nye spillere kan låne, mens de introduceres til sporten. Christian Clausen og Jan Burglin Arentoft, der er initiativtagere til holdet, glæder sig over udstyret og støtten fra TrygFonden: – Vi er meget glade for, at TrygFonden vil støtte Vojens Patriots. Ishockey er en udstyrssport, så det er en stor hjælp, at vi nu får mulighed for at lade interesserede nye medlemmer låne udstyr, mens de finder ud af, om sporten er noget for dem. Forhåbentlig kan vi på den måde få endnu flere veteraner til at dyrke motion. Hos os bliver man også del af et fællesskab med en helt speciel holdånd, der kommer af, at vi alle har været udsendt. Så det er noget særligt at spille for Vojens Patriots, og vi håber, at flere har lyst til at være med, fortæller Jan Burglin Arentoft, initiativtager til Vojens Patriots. Veteranholdet mødes til ugentlig træning og vil på sigt også deltage i turneringer med andre veteran- og motionshold. Der er intet krav om at have spillet ishockey før eller kende reglerne – faktisk behøver man ikke engang at kunne stå på skøjter for at komme med på holdet. For det lærer man. Når veteranerne mødes, spiller de for at vinde, men allervigtigste for alle er at få rørt sig og have det sjovt på isen. Et særligt fællesskab Donationen fra TrygFonden er en del af arbejdet for at øge danskernes sundhed og trivsel. – Der er ingen tvivl om, at veteraner deler nogle helt særlige oplevelser fra tiden som udsendte. Så selvom det ikke er den fælles fortid, der tales om på ishockeybanen, giver den et grundlag for et helt særligt sammenhold. Vojens Patriots er et rigtig godt initiativ, som både handler om et positivt fællesskab og om at være fysisk aktiv i en – vil jeg mene – krævende, men sjov sportsgren. Vi håber, at muligheden for at låne udstyr og prøve ishockeysporten af, vil motivere endnu flere veteraner til at komme med ud på isen, siger Mikkel Linnet, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark. Overrækkelse til Vojens Patriots ifm. kampen mellem SønderjyskE og Aalborg Pirates fredag den 27. december i Frøs Arena kl. 19.30 Donationen til Vojens Patriots vil blive overrakt officielt fredag den 27. december, hvor SønderjyskE møder Aalborg Pirates i Frøs Arena kl. 19.30. Mikkel Linnet, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, står for overrækkelsen, der finder sted i første periodepause.